Proiect de dezvoltare a turismului medical incurajat de Happy Tour

turism medical incurajat de happy tourDesi nu este ceva complet nou, turismul medical este abia acum in dezvoltare pe piata din acest domeniu din Romania, fie ca vorbim de pacienti romani care merg sa se trateze in straiantate sau de turisti straini care cauta servicii medicale in tara noastra.
Conceptul de turism medical inseamna deplasarea pacientilor in diverse destinatii pentru tratamente sau interventii medicale combinate cu facilitati turistice. La nivel mondial, aceasta piata are o crestere de 20% pe an si este estimata la zeci de miliarde de dolari.
Si numarul celor care vin in Romania pentru astfel de tratamente a crescut, in special celor care cauta servicii dentare, insa si romanii care aleg sa se trateze la clinici din strainatate este intr-o continua crestere.

Subventii de la guvernul turc, ce pot fi primite prin Happy Tour, pentru tratamente medicale in Turcia

In prezent, se desfasora un program sustinut de guvernul turc si agentia de turism Happy Tour ce are ca scop incurajarea acestui tip de turism.
Acesta presupune acordarea unei subventii de 50% de catre guvernul turc, ce poate fi recuperata de la agentiile Happy Tour, pentru cei care aleg tratamente medicale sau interventii chirurgicale in una din cele 33 de clinici turcesti din cadrul programului.
Compania Happy Tour este una din putinele acreditate de operatorul de transport aerian Turkish Airlines. Programul recunoscut de agentia de turism Happy Tour se desfasoara din luna martie pana la sfarsitul acestui an.

Cresterea numarului de pacienti la clinicile din Turcia

Compania de turism Happy Tour estimeaza ca numarul pacientilor romani ce vor alege clinici din Turcia se va majora in acest an cu 40%.
Tratamentele sau interventiile chirurgicale pentru care opteaza romanii in cadrul clinicilor implicate in proiect pot avea preturi ce variaza intre cateva sute si zeci de mii de euro, in functie de complexitatea acestora.

Leave a Reply