Șemineu pe lemne – un șemineu modern pentru o casă modernă

Nu sunt cel mai mare specialist în șeminee. Și nici nu aș putea fi, ocupația mea fiind total diferită de latura aceasta de construcții. Și totuși, pentru viitoarea mea casă, am considerat opotună achiziționarea și montarea unui șemineu pe lemne. Am considerat că este o soluție modernă, un șemineu pe lemne dând o notă de căldură și familialitate unui cămin.

Specialistul – elementul cheie al achiziției unui șemineu modern pe lemne

Nu mi-e teamă să recunosc că acolo unde nu mă pricep nu mă bag. Nu îmi dau cu părerea sau să dau sfaturi cuiva despre un domeniu pe care nu-l stăpânesc. Chiar seminee pe lemnedacă este vorba de propria mea casă, am considerat oportun să achiziționez un șemineu pe lemne având alături sfatul unui specialist în construcții civile. Bine, aș fi putut citi despre ce înseamnă un focar de fontă, care este avantajul unei fonte refractare în structura unui focar și multe alte asemenea lucruri, însă timpul pe de o parte nu-mi permite foarte multe portițe în care să mă documentez și pe de altă parte, sfatul unui inginer constructor cu experiență în achiziționarea și montarea unui astfel de șemineu modern face toți banii.

Consultanța pentru achiziția unui șemineu pe lemne

Bineînțeles că sfaturile primite la achiziție și montaj nu sunt gratis. Omul cu pricina care mi le-a oferit și mă va ajuta la montaj s-a specializat pe acest sector de construcții civile și, prin urmare, el trăiește din așa ceva. Am înțeles de la el ce înseamnă faptul că reducerea consumului de lemne cu ajutorul clapetei de tiraj va însemna în timp amortizarea prețului ceva mai ridicat al unui șemineu pe lemne modern, ducând la prelungirea duratei de funcționare a șemineului în condiții normale de utilizare. Sfaturile sunt binevenite și utile, recomandarea mea fiind să nu mergeți pe propria știință sau dialoguri de pe forumuri și să consultați un specialist care vă oferă soluția tehnică pe care o doriți.

This entry was posted in Iarna.

Leave a Reply